Välkommen Bo & äta Att göra Service Res hit Kontakt
 Grövelsjöfjällen - alla tiders fjäll!

Vandring Övrigt sommar Skidåkning/Alpin Övrigt Vinter Fjällfiske Spa & Relax Båtturer Sevärt Natur

SKIDÅKNING FÖR HELA FAMILJEN

Vintertid är självklart skidåkning i fokus , oavsett om det gäller längd, tur, telemark eller utför, de lättillgängliga fjällområdena med omväxlande skidspår och mer dramatiska högfjällsområden som ger fina turmöjligheter. Topparna ligger på 1 100 - 1 200 m på svenska sidan, den norska är lite högre och brantare.

Låt dig inspirera av vår vinterfilm Grövelsjöfjällen!

 

Vindskydd och raststugor finns på flera ställen utmed våra spår, där besökare kan gå in och rasta i lugn och ro. De alpina anläggningarna ger möjligheter för hela familjen att åka där och njuta av skön skidåkning.

Välkommen att upptäcka äkta snöglädje i familjevänliga Grövelsjöfjällen! 

Ladda ner vår Vinterbroschyr 2019 !

Är ni sugna att testa skidåkning på Idre Fjäll finns det möjlighet att åka dit en dag (ca 5 mil). Det är även möjligt att ta bussen till Idre Fjäll på lördagar och söndagar. Kolla på busstiderna!


led långfjället

Längd-och turskidåkning

I Grövelsjöfjällen finns drygt 10 mil preparerade spår som leder både ut på fjället och runt i närområdet samt många mil utflyktsspår där hundar och pulkor är välkomna, dock ej hundspann. 

Mer information om våra skidspår hittar du här>>

Skidspår i Grövelsjöfjällen i natursnö

Aktuell spårstatus

Länk spårpreparering här>> KARTA med färgkod som visar när spåren preparerades senast>>

 

Dagens väder: länk till webbkamera som sitter uppe vid Fjällbua >>

 

Fjällkartor: W 51 Grövelsjön 1:50 000, W 1 Grövelsjön-Lofsdalen 1:100 000.

Skidspårkarta 1:50 000: För att kunna erbjuda fina välpreparerade skidspår ber vi dig stödja vår spårverksamhet genom att köpa skidspårkartan som visar motionsspår, vinterleder och utflyktsspår i närområdet. Kartan säljs för 20kr på samtliga anläggningar och serviceställen i området.

 

Läs turförslag här Vinterturer>>

 

Motionsslingor

Större delen är öppna för både klassisk åkning och skating. Motionsslingor 1,25-10km finns på flera platser och man skidar i samma riktning som skyltarna sitter: STF Grövelsjöns Fjällstation, Storsätra Fjällhotell, Lövåsgården Fjällhotell och Björnliden. Elljusspår finns från Lövåsen till Lappvollen. Sportklubben informerar att det ska vara tänd från ca kl. 16 - 22 varje dag.

 

Utflyktsspår och vinterleder

I området finns många mil preparerade skidspår i lätt fjällterräng där både barnpulkor och hundar är välkomna. Vinterleder på Långfjället prepareras inte, de är delvis öppna för skotertrafik och hundspann får framföras i lederna. För mer information och turförslag i obanad terräng välkommen att kontakta anläggningarna. 

Fina preparerade skidspår hittar du även inne på norska sidan, Elgå ca 25 km bilkörning från Grövelsjön. Här kan du göra härliga dagsturer i fascinerande natur, både i spår och utanför. 

Karta över skidspår Elgå>>

 

Flerdagsturer Grövelsjön-Rogen och norska sidan 

Här finns enorma möjligheter att ge sig ut på flerdagsturer, vi har listat fjällstugor och givetvis kan man packa ner tält och fiskeutrustning om man vill bege sig ut på ett eget vinteräventyr.  
Läs om flerdagsturer här>> 

 


"Vett och Etikett" i skidspåren

Genom att ta hänsyn till andra människor ökar trivseln i spåren. Därför har vi skapat några enkla regler för spåren som vi önskar att du som besökare följer. Trafik- och trivselregler i Grövelsjöfjällens spårsystem

 


valdalsfjället dagstur

Fjällturer med erfaren fjällguide

STF Grövelsjön Fjällstation anordnar halv- och heldagsturer med guide under säsong.

Följ med erfarna fjällguider och upptäck vinterlandskapet bortom markerade leder. Turerna varierar från kalfjäll till gammal fjällskog både på svenska och norska sidan. Våra arrangemangsveckor ger dig chans att upptäcka fjällen under en hel vecka och det finns alternativ både för dig som är nybörjare och för dig som vill ta dig lite längre på skidor.

Hör av dig till oss för mer information! Skicka ett e-mail till grovelsjon@stfturist.se

Kolla även för mer information angående våra turskidåkarveckor här.


Experience Grövelsjön

Experience-Groevelsjoen-vinter.png

Gör en guidad tur på DINA villkor!

Vi har ett utbud av turer och fjällaktiviteter som du kan boka exclusivt för dig och dina vänner.

På vår hemsida finns förslag i olika prisklass och svårighet att välja mellan. Självklart går det att skräddarsy efter dina önskemål.

Information och bokning: www.experiencegrovelsjon.se


Sweden Outdoors

turskidor-1.JPG

 

Längdskidläger Grövelsjön 2 - 5 januari 2020

Drömmer du om att åka Vasaloppet? Lära dig grunderna i att stå på längdskidor eller utveckla de färdigheter du redan har?
Oavsett så kommer du att förbättra din teknik under dessa dagar tillsammans med oss!

laengd-5.jpg
I samarbete med Experience Grövelsjön och skidinstruktören Björn Jonsson erbjuder vi detta läger som är en grundkurs och passar bra för dig som är nybörjare på längdskidor eller som vill utveckla de färdigheter du redan har. Vi erbjuder grupplektioner varje förmiddag och tid för egenträning på eftermiddagarna då det även är möjligt att boka in extra privata skidlektioner med Björn för att få ytterligare expertishjälp.

Vi kommer under dessa dagar att träna på

- Balans och tyngdöverföring

- Utförsteknik

- Diagonalskidåkning

- Stakning

- Stakning med frånskjut

- att anpassa åkning och växlar efter terräng

OBS: Endast 12 platser

Mer info och för att boka gå till följande länk

https://swedenrunners.se/skidlager-grovelsjon/
Kontakta oss på: 
info@swedenrunners.se eller

Tel: 0734-255568


Utförsåkning i familjevänliga backar

I Grövelsjöfjällen finns en större anläggning för alpin skidåkning, Grövelfjäll, samt en mindre, Lövåsliften. Samtliga backar erbjuder fin utförsåkning i härlig natursnö och gott om utrymme utan trängsel. 

För den som vill ha lite brantare backar och längre pister finns Idre fjäll ca 1 tim bort. 

Grövelfjäll

Grövelfjäll heter vår största alpina anläggning med natursnö i fina familjevänliga backar. Här finns 8 nedfarter och 4 liftar, vi har en fallhöjd på 180 m och längsta nedfarten är 1500 m. 

Liftarna har öppet kl 9.30-15.30 dagligen (21/12 2018 - 5/1 2019) och kl 9.30-16.30 (31/1 - 22/4 2018).

Blir du törstig eller hungrig finns nedfart som nästan går rakt in i restaurangen och här finns möjligheter att avnjuta en god lunch eller fika i härlig miljö.

Restaurangen är öppen daligen kl. 10 -16 (21/12 2018 - 5/1 2019) och kl. 10 - 17 (31/1 - 22/4 2019).

Vid huvudbyggnaden på Grövelfjäll hittar du även vår skiduthyrning och butik. Kom och provåk vår nya utrustning! Här finns även erfarna skidlärare som gärna tipsar dig som är nybörjare, medelåkare eller avancerad åkare. Kanske vill du vässa carvingsvängen, optimera puderåket eller lära dig bromsa? Lektioner för både stora och små! Vi erbjuder även lektioner i telemark, snowboard och längdskidåkning. Bokning av utrustning, skidskola eller förfrågningar, titta gärna in på vår hemsida: www.grovelfjall.se eller ring 070-23 00 00 3

Öppettider sportshop/skiduthyrning:

21/12 2018 - 5/1 2019: kl. 9 - 16

6/1 - 30/1 2019: stängd

31/1 - 22/4 2019: kl. 9 - 17.

Barn-Groevelfjaell.jpg

Lövåsliften

med två pister och 1 lift, längsta nedfart 650 m.

Öppettider se hemsidan Lovaslisten.n.nu

OBS! Kvällsåkning vissa kvällar (se hemsidan)


Skidskola

Grövelfjäll

Barn-Groevelfjaell.jpg

Vid huvudbyggnaden på Grövelfjäll hittar du en skiduthyrning och butik. Kom och provåk vår nya utrustning! Här finns även erfarna skidlärare som gärna tipsar dig som är nybörjare, medelåkare eller avancerad åkare. Kanske vill du vässa carvingsvängen, optimera puderåket eller lära dig bromsa? Lektioner för både stora och små! Vi erbjuder även lektioner i telemark, snowboard och längdskidåkning. Bokning av utrustning, skidskola eller förfrågningar, titta gärna in på vår hemsida: www.grovelfjall.se eller ring tel. 070-230 00 03.

Experience Grövelsjön  

Experience-Groevelsjoen-vinter.png

Erbjuder privatlektioner med certifierad längdskidcoach.

Alla dagar:

Information och bokning: www.experiencegrovelsjon.se  


skidlekis vinter

Barn- och ungdomsaktiviteter

Skoj och bus i vinterfjällen!

STF Grövelsjön Fjällstation arrangerar familjeaktiviteter och  arrangemangsveckor under hela året och så också sportlov och påsklov som speciellt inriktar sig på aktiviteter för hela familjen. Läs mer här.

Du kan också kontakta oss via e-post till grovelsjon@stfturist.se och telefon 0253-59 68 80.

 


Skiduthyrning

Det går att komma till fjällen utan skidutrustning, här finns allt ni behöver för en perfekt vintersemester i fjällen.

 

Fjällbua

I vår skiduthyrning och skidshop hyr vi ut det senaste inom både alpint och längd/tur. Du åker på moderna och säkra skidor, alltid nyslipade och vallade. Vi har många års erfarenhet inom skidbranschen och hoppas därför kunna förse dig med bästa service.

I vår skidshop finner du även längd och alpint utrustning till försäljning. Här finns också möjlighet att prova utrustningen innan köp. Det viktigaste för oss är att du blir nöjd!

Problem med dina skidor? T ex få dem vallade eller slipade etc.? Vi hjälper dig i vår skidverkstad!

Du kan också förboka skidutrustningen under vintersäsong.

Öppet kl. 9 - 16 varje dag!

Besök vår hemsida www.fjallbua.se eller ring 0253-23010.

 

Grövelfjäll

vaerdshuset-vinter.jpg

Vid Grövelfjäll hittar du en helt ny skiduthyrning och sportbutik. Kom och provåk vår nya utrustning! Vi servar dig med alpin-, längd-, tur-, telemark- och snowboardutrustning. Ska du gå på topptur runt Grövelsjöfjällen? Då har du kommit rätt, vi har skidprylarna till Dig!

tel. 070-230 00 03, www.grovelfjall.se

STF Grövelsjön Fjällstation
Uthyrning av utrustning för vinteraktiviteter såsom tur- och längdpaket med skidor, pjäxor och stavar, snöskor, ryggsäckar, fjällpulkor, åkpåsar, vindsäckar, spadar, stighudar, anoraker, damasker mm. Det går även att hyra barnbärstolar, tält, sovsäckar, liggunderlag, termosar, stormkök, ja, det mesta för turen. Vi erbjuder även skidservice: vallning för fäste och glid samt montering av bindningar och enklare reparationer.

Finns inte det du söker kan det köpas i butiken som har försäljning av proviant, fjällutrustning, kläder m m.
Boka din utrustning genom att skicka ett mejl till grovelsjon.uthyrning@stfturist.se

 

Åter till toppen>>>

 

 

      

Foton: Anders Dahlin